Komkommers Bekijk groter

Komkommers

Informatief boek geschreven door de vrouw van een komkommerteler over de komkommerteelt van begin tot eind, afgewisseld met 35 heerlijke komkommerrecepten. Het boek is uitgegeven in A4 formaat, heeft een harde kaft, is voorzien van mooie foto's is in full color en bevat 80 pagina's.

Meer details

Levertijd: 1 Werkdag*

€ 10,24 incl. BTW

Datasheet

Pagina's:80
Type boek:Gebonden - Kleur
Verschijningsdatum:2011
AuteurHedy Willems

Meer informatie

Ze ging niet bij de pakken neerzitten, toen de EHEC-crisis uitbrak. Komkommerteler Hedy Willems uit Ewijk maakte een boek vol komkommerrecepten en foto's van de productie. Samen met haar dochter, die fotografe is. Media uit binnen- en buitenland hebben aandacht voor het initiatief.

Hedy Willems vertelt op de website van ZLTO over het ontstaan van het boek:

Precies een jaar geleden sloeg het noodlot toe voor de komkommertelers. In een week tijd was de vraag helemaal weg. Autoriteiten vermoedden dat de EHEC-bacterie via komkommers werd verspreid. Achteraf bleek dat niet te kloppen.

Als komkommerteler besloten we om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om zelf aan de slag te gaan. We probeerden de consument te overtuigen van ons mooie product.

Mijn dochter is fotografe. Zij heeft de teelt vanaf moment van zaaien tot en met het transport naar de veiling gefotografeerd. Daarnaast hebben we 35 van onze eigen recepten gemaakt en ook deze mooi op de gevoelige plaat gezet. We zijn ervan overtuigd dat we door de consument meer informatie te geven het vertrouwen weer terug kunnen winnen.

Drukproces Een heel karwei, zo'n boek maken. Sponsors gezocht, contacten gelegd met media en pers, offertes opgevraagd van drukkerijen en de voorbereidingen voor het hele drukproces besproken. De eerste boeken hebben we tijdens een boekpremière in onze kas overhandigd aan de sponsors. Ook kwam er veel pers.

Na de eerste bekendheid van het boek in de media, ontstond er een sneeuwbaleffect. Hoogtepunten waren het koken met onze komkommers voor de Tweede Kamer, het overhandigen van mijn boek aan staatssecretaris Henk Bleker en de optredens voor tv.

70% van de Nederlandse komkommers gaat naar Duitsland. Onze wens was dan ook om ons boek in het Duits te vertalen. Het boek ‘Gurken’ is het resultaat. Het eerste exemplaar is overhandigd op de Floriade aan de hoofddirectie van The Greenery. Bij de overhandiging werd ik uitgeroepen tot de ambassadrice van de komkommer. Een hele eer.

Natuurlijk houdt het verhaal hier niet op. Inmiddels hebben we een interview met de WDR achter de rug, mochten we deelnemen aan beurzen en promoten we de komkommer tijdens de komkommerweken in het Huis van de Smaak op de Floriade.  Een unieke kans om als teler rechtstreeks in contact te staan met de consument.

Bron: website ZLTO http://www.zlto.nl/blog/101/Promotie-komkommer-na-EHEC